Svensk institutionswebbplats A (skal)

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Svensk institutionswebbplats A (skal)
Photo: Alexandra Balogh

Naturens signalsystem

Många djur har en iögonenfallande färgteckning som signalerar till t.ex. artfränder och potentiella fiender. Frågan om hur det gått till när de fått sina signaler har studerats i över 150 år. Nu har forskare vid Zoologiska Institutionen med hjälp av höns visat att en psykologisk mekanism vid inlärning hos signalmottagaren förklarar evolutionen av dessa färger, och kanske också andra signalsystem i naturen.

Photo: Marcus Marcetic

Wallenberg Academy Fellow 2017

Rike Stelkens har utsetts till Wallenberg Academy Fellow 2017 av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Hon kommer att att undersöka om den genetiska mångfalden som härrör från hybridisering hjälper jäst att överleva i nya miljöer.

Photo: Kristin Löwenborg

Donation till studie om snoken

Zoologiska institutionen har mottagit en generös donation av Mona Nörklit. Donationen möjliggör att Dr. Kristin Löwenborg kan tillvarata långtgående populationsdata som insamlats av Dr. Carl Edelstam.

Photo: John Fitzpatrick

Vad kostar en hjärna?

Hur lyckades våra tidiga förfäder skaffa fram de extra kalorier som krävdes för att de skulle kunna utveckla en stor hjärna? Läs mera i senaste nummer av Forskning & Framsteg om Niclas Kolms forskning.

Zootis Twitter
lediga anställningar
masterarbete

Interninformation