Daniela Calzetti. Foto: Jason Austermann

Som innehavare av Tage Erlanders gästprofessur kommer hon att vara gästforskare vid Institutionen för astronomi. Calzetti kommer från Massachusetts universitet, Amherst, USA och forskar på galaxernas historia. Hennes mest kända resultat kallas för Calzetti-lagen och beskriver hur ljus påverkas av stoft i galaxer. Torsdagen den 2 juni kl 10:00 håller hon en föreläsning öppen för allmänheten. Titel: The Universe from Space (föreläsningen hålls på engelska). Plats: Oskar Klein-hörsalen på AlbaNova, Roslagstullsbacken 21, Stockholm.

Gästprofessuren är uppkallad efter Tage Erlander, som var Sveriges statsminister 1946-1969. Erlander studerade fysik och matematik vid Lunds universitet på 1920-talet. Gästprofessuren inrättades till Erlanders åttioårsdag.