Just nu är teleskopet ur funktion. Vi kan därför inte genomföra några visningar. Så fort vi har möjlighet att återuppta visningarna kommer det att meddelas på denna sida.

Plats

AlbaNova universitetscentrum har besöksadressen Roslagstullsbacken 21, Stockholm. Hitta till oss

Biljetter

Antalet platser är begränsat till 30 personer per visning. Biljetter måste köpas i förväg och detta görs via biljettdistributören Tickster. När försäljningen till en visning öppnas, köps biljetter direkt i deras system, via länkar som postas nedan. För detta krävs att du har tillgång till kontokort. En biljett kostar 40 kr för vuxna och 20 kr för barn (under 18 år).

När köpet är genomfört skickas en elektronisk biljett (pdf-fil) till dig med e-post. I filen hittar du ditt bokningsnummer (under streckkoden). Du behöver inte skriva ut e-biljetten, men notera bokningsnumret.

Biljettförsäljningen öppnar cirka två veckor innan respektive visning. Exakt tidpunkt kommer att anslås innan dess. Håll utkik här för senaste nytt! När försäljningen är öppen kan du köpa biljetter genom att följa direktlänkarna som publiceras nedan. Vänligen notera att biljetterna ofta säljer slut inom 1-2 minuter efter släpp.

Schema för hösten 2019

Vi kan för närvarande inte avgöra när visningar kan genomföras. Eventuellt visningsschema kommer som vanligt på denna sida så fort det är möjligt att presentera ett schema.

Gruppvisningar

Vissa visningar är speciellt avsedda för grupper, t.ex. skolklasser, på maximalt 30 personer. Dessa visningar är markerade i schemat ovan. En gruppbiljett kostar 200 kr och är giltig för 6 personer. Observera att det även om det på biljetten står "Medger inträde för en person" så gäller alltid en gruppbiljett för upp till 6 personer. Efter att du har köpt biljetter, v.g. meddela vilken typ av grupp som kommer (t.ex. skolklass åk 8 eller studiecirkel i astronomi) och personernas eventuella förkunskaper i astronomi, genom att skriva ett e-brev till visningar@astro.su.se.

Visningar utöver schemat

Teleskopvisningarna sköts helt och hållet av forskare och forskarstuderande som hjälper till ideellt utanför arbetstid. På grund av detta har vi bara möjlighet att ordna ett begränsat antal visningar efter ett bestämt schema. Vi kan alltså inte ta emot bokningar för privata visningar, företagskickoffer eller liknande.