Plats

För den digitala visningen den 22 april 2021 kl. 18 skall du inte komma till AlbaNova utan sitta på valfri plats, förslagsvis hemma, och delta via din dator.

(AlbaNova universitetscentrum har besöksadressen Roslagstullsbacken 21, Stockholm. Hitta till oss)

Biljetter

Antalet platser är begränsat till 30 personer per visning. Biljetter måste köpas i förväg och detta görs via biljettdistributören Tickster. När försäljningen till en visning öppnas, köps biljetter direkt i deras system, via länkar som publiceras i listan med datum nedan. För detta krävs att du har tillgång till kontokort. En biljett kostar 40 kr för vuxna och 20 kr för barn (under 18 år).

När köpet är genomfört skickas en elektronisk biljett (pdf-fil) till dig med e-post. I filen hittar du ditt bokningsnummer (under streckkoden). Du behöver inte skriva ut e-biljetten, men notera bokningsnumret.

Biljettförsäljningen öppnar cirka två veckor innan respektive visning. Exakt tidpunkt kommer att anslås innan dess. Håll utkik här för senaste nytt! När försäljningen är öppen kan du köpa biljetter genom att följa direktlänkarna som publiceras nedan. Vänligen notera att biljetterna ofta säljer slut inom 1-2 minuter efter släpp.

Schema för våren 2021

"On-line"-/digitalvisning torsdagen den 22 april kl. 18. Biljetter släpps (nedan) torsdagen den 8 april kl. 12.

För att kunna delta i denna visning måste du ha mötesverktyget Zoom installerat: Ladda ned Zoom.

Du kommer att få Zoom-länken till den e-postadress som du anger vid biljettköpet. Biljetten skall visas upp i  samband med visningen, varför du behöver ansluta senast 17:45 och ha kameran aktiverad (anslut med dator eller i nödfall mobiltelefon). En biljett per dator krävs.

Under kvällen kommer du att få lyssna till tre korta föredrag, varav två är på engelska och ett är på svenska.

Biljetter till den 22 april kl. 18

Gruppvisningar

Vissa visningar är speciellt avsedda för grupper, t.ex. skolklasser, på maximalt 30 personer. Dessa visningar är markerade i schemat ovan. En gruppbiljett kostar 200 kr och är giltig för 6 personer. Observera att även om det på biljetten står "Medger inträde för en person" så gäller alltid en gruppbiljett för upp till 6 personer. Efter att du har köpt biljetter, v.g. meddela vilken typ av grupp som kommer (t.ex. "skolklass åk 8", "studiecirkel i astronomi" eller "intresserade privatpersoner utan förkunskaper") och personernas eventuella förkunskaper i astronomi, genom att skriva ett e-brev till visningar@astro.su.se.

Visningar utöver schemat

Teleskopvisningarna sköts helt och hållet av forskare och forskarstuderande som hjälper till ideellt utanför arbetstid. På grund av detta har vi bara möjlighet att ordna ett begränsat antal visningar efter ett bestämt schema. Vi kan alltså inte ta emot bokningar för privata visningar, företagskickoffer eller liknande.