Examensarbeten

Ska du ta din kandidat- eller masterexamen under det kommande året? Då är det redan nu dags att förbereda ditt examensarbete. Institutionens forskare annonserar lämpliga projekt på våra examensarbetessidor.

Scheman och kurslitteratur

Du som blivit antagen till en astronomikurs hittar schema, kurslitteratur och annan nödvändig information om kurser under de kommande månaderna under Aktuella kurser. Se även blockschemat för hela terminen, under Kontakt-rutan till höger. Schemat för rum FC61 kan nås via PublishedCalendarUrl och PublishedICalUrl.

Tentamensregler

Vi har sammanfattat tentamensregler som delvis är kopplade till våra tentamenslokaler. I samma dokument finns en länk till Stockholms universitets allmänna tentamensregler.

Studentservice vid institutionen

Studentexpeditionen kan hjälpa dig med de flesta studierelaterade ärenden, som kursanmälning, passerkort, tentaåterlämning med mera. Vi har även en studievägledare som kan hjälpa dig om du har frågor kring att studera astronomi hos oss och karriärval. Studentservice

Mondo - kurssidor för studenter och lärare

Mondo är Stockholms universitets gemensamma samarbets- och lärplattform. Instititutionen för astronomi använder från och med höstterminen 2008 Mondo för de flesta av institutionens kurser, som kommer att ha var sin kurssajt. I Mondo kan du bland annat hitta kursscheman, kursinformation och uppgifter och diskutera kursen med lärare och studenter. Information om Mondo.

Få ditt universitetskort hemskickat

Från och med höstterminen 2011 kan du som student aktivera ditt universitetskonto och få universitetskortet hemskickat. Som student vid Stockholms universitet behöver du ett universitetskonto och ett universitetskort för att kunna använda universitetets gemensamma IT-tjänster. Kontot och kortet gör det möjligt att använda exempelvis datorerna i datorsalarna inklusive utskriftsmöjligheter, bibliotekets resurser och det trådlösa nätet. Gå in på länken www.su.se/aktivera efter den 15/8-11 och följ instruktionerna.